Pages

Tuesday, 18 April 2017

Aiskrim Katering Lagi Best!

Aiskrim katering, katering aiskrim atau ice cream catering ...

Apa saja panggilan orang ramai tak kisah lah.. asalkan ia tetap aiskrim

Yang paling menjadi "trend" hari ini, katering aiskrim homemade.

Penjenamaan aiskrim homemade ni semakin popular... sedar tak sedar semakin hari makin ramai pejuang aiskrim homemade dengan pelbagai jenama baru kita dengan hampir setiap hari.

Kenapa ramai orang pilih homemade?

Dari pelbagai testimoni yang kami dapat.. sebab flavour dia berbeza...

Kalau rasa durian tu.. memang rasa sebenar...

Ralau rasa jagung tu memang rasa jagung sebenar...

Rasa coklat? Memang superlicious rasa nak lompat pon ade bila dapat rasa aiskrim coklat homemade ni...

Alhamdulillah dengan rahmat dan kasih sayang Allah pada 4 hb bulan April tahun ini telah genap lah setahun kami memproses aiskrim Aqiemi dan mengedarkannya ke hayalak ramai...

Pada mula - mula pembabitan tu.. memang banyak sangat kekurangan,

al maklumlah.. orang baru dalam industri..

Tapi dalam setahun je kami cepat-cepat belajar, observe dan akhirnya memperolehi satu formula..

Bagaimana nak bagi ramai orang lebih ceria dalam majlis...

Akhirnya kami buktikan, hari ini banyak majlis kahwin dan korporat lebih meriah..

Dengan sokongan orang ramai, lebih ramai peminat aiskrim hari ini mula berubah persepsi homemade lebih baik.. macam slogan kami.. Aqiemi Homemade Ice Cream Lagi Best!

Pada hari ini, lebih ramai orang yakin dengan produk local...

Produk artisan ni lebih jujur katanya...

tak macam hasil buatan kilang...

Walau apa pun, tidak boleh juga kata buatan kilang tu tak berkualiti atau kualitinya rendah...

cuma ada kategori aiskrim yang homemade hasilkan lebih premium...

Sebab itulah rasa aiskrim di kilang tak sama..

walau bagaimana pun, kami juga sedang berusaha untuk membuka sebuah kilang.

Kilang yang kami sedang usahakan ini kecil je.. mudah mudahan akhir tahun atau awal tahun depan dapat kami merialisasikannya.. semuanya untuk menampung permintaan dari peminat aiskrim.

Mohon doa dan sokongan rakan-rakan pembaca agar kami dapat mendirikan sebuah kilang dan  pembangunan produk yang lebih berkualiti dimasa hadapan.

InsyaaAllah

Sebelum terlupa, kepada rakan-rakan pembaca yang sedang mencari suatu bisnes tu...

Apa kata, jom jadi ejen, dealer atau pemborong Aqiemi Homemade IceCream.

Jom kita sembang-sembang bagaimana anda boleh jual aiskrim Homemade kami ni dengan mudah.

Nak buat duit 2k-3k sebulan extra pon boleh kami ajarkan...

Jom! Nak tahu bagaimana?

Call abang mi terus di talian 017-3139688.

Bye

Assalamualaikum...





Saturday, 17 December 2016

Ice Cream Catering in Malaysia


It's not a real party without one of our handcrafted ice cream selections on the guest list! Perfect for any occasion, these delicious desserts can be customized and catered for weddings, birthdays, bridal showers, barbecues and more!

Let’s face it, everybody loves a party, especially at work! Make sure your next office party is the coolest by unveiling a delicious ice cream from Aqiemi! Whether it’s a promotion, a birthday, or even welcoming a new hire, nothing makes work more fun than cake and ice cream. Make sure you order enough for everyone!

Friday, 28 October 2016

Ice Cream Catering Malaysia

Ice Cream Catering from Aqiemi. Did you know we cater large and small events with our most-famous flavour ice cream? Make your next party memorable! Treat your family and friends to the Ultimate Ice Cream Experience with ice cream catering from Aqiemi Ice Cream ®.

Thursday, 14 July 2016

Duit tidak boleh beli bahagia

Kalau betul tag kawan korang. "Duit tidak boleh beli kebahagiaan, tapi dengan duit korang boleh beli aiskrim" - Abang mi 😀
Sebut tentang bahagia ni, pada kakak-kakak dan abam-abam yang plan nk melangsungkan hari bahagia tu, meh DM atau whatsapp abang mi kat 017-3139688 untuk quotation yang tiptop dari Aqiemi Ice Cream.

#catering #katering #aiskrim #aiskrimsedap #malaywedding #melayu #pakejaiskrim #icecream #thegoodquote #quoteoftheday #aiskrimkatering #kateringaiskrim #aiskrimmurah #aiskrimkenduri #aiskrimharijadi #aiskrimkl #aiskrimshahalam #aiskrimklang

Penjual Aiskrim Selangor Kuala Lumpur



 

Aqiemiicecream; nak share info co-founder #aqiemiicecream hari ini.
Elok rasanya jika patik perkenalkan diri dulu. Baiklah, untuk makluman semua nama patik Mohammad Helmi bin Abdul Jalil (✔️nama penuh tuu..) dan sekarang ni menetap di bandar diraja #klang #selangor.
.
.
.Patik terlibat dgn industri #hartanah sejak dari tahun 2007 lagi. Pernah bekerja dengan agensi hartanah dan pemaju perumahan (di #bangi) dan start-up pelbagai perniagaan berkaitan hartanah sehingga lah sekarang.
Mula mendalami dunia #foodandbaverages dari tahun 2014 dan pernah bekerja di sebuah syarikat katering terkenal pada tahun 2015.  Pada April 2016 berhenti kerja dan mula  menjual aiskrim homemade bersama family sebagai fasa pertama projek makanan halal kami.
Yang di sebelah ni anak sulung patik merangkap model sambilan untuk Aqiemi Ice Cream 😃 ceewahh..
.
Tuan-tuan boleh panggil patik abang mi atau helmi.
.
Kenape bisnes aiskrim?
.
Mesti ramai nk tahu kenapa #aiskrim kan? sebelum setup bisnes aiskrim ni, dh mcm2 projek patik buat, semua patik ketepikan satu2, sebab tak sesuai dgn jiwa murni patik ni. Jadi patik pon fikir lah ape bisnes yg boleh membuatkan orang rasa happy, asal happy mesti sbb patik.. 😊.
.
.
Alhamdulillah.. satu hari tu..💡
.
.Tercetusnya idea pertama untuk buat penyediaan makanan🍔 🍟 🍕 🍝. Alasannya senang je, bila orang kenyang tentu dia happy kan?🎊 🎉  Tak de orang yang kenyang tapi tetap nangis... betul tak? Tak caya cuba korang buat... makan sambil nangis.. ape jadi? 😜
.
Alkisahnya mcm2 patik buat masa tu. kursus pula jgn cerita lah, mcm-mcm kursus patik ambik, tahu tak yg patik ni reti masak #nasiarab utk 2000pax tp maintain sedap tau.. muahahaha.. caya tak? Tak caya sudah.
Akhirnya sampailah patik ke fasa terbaru #kateringaiskrim
Sebagai #artisan #aiskrim, tiada yg lebih puas dari tgk muka adik-adik yg tersenyum manis dan pelanggan memuji-muji  kelazatan aiskrim #Aqiemi ni.. tak caya lagi? Tak caya sudah... .
.
Okay lah, oleh kerana ruang ni sikit je, nak story panjang2 boleh call abang mi, kalau nk tempah terus pon lagi baik.. ☺️ .
.
mobile @ 017-313 9688.
Cepat ambil 📱 sekarang tau, ade macam2 promosi sedang berlaku, .

Lokasi operasi kami:-
Shah alam, klang, Petaling jaya, Damansara, Kepong, Selayang, Batu Cave, Setapak, Bangsar, Wangsa maju, Setiawangsa, Ukay perdana, Keramat, Bukit antarabangsa, Kelana jaya, Bangi, Kajang, Banting, Nilai, Bandar seri putra, Semenyih, Ampang. putrajaya

info: penjual aiskrim, aiskrim katering, ice cream katering, ice cream catering, ice cream oreo, ice cream vanila, ice cream caramel, 
.
call laju-laju tau.. Bye.. .
.
#Assalamualaikum